diumenge, 12 de maig del 2013

Cursa Pel Cor de la Fageda 2013

Hola amics,

Ahir es va celebrar al Càmping la Fageda, la quarta edició de la coneguda Cursa Pel Cor de la Fageda. Una cursa, que amb els seus pocs anys ha aconseguit ser una prova destacada en els calendaris de molts corredors d'arreu del país. Enguany es va assolir un record de participació, amb un total de 750 corredors repartits en els dos recorreguts, i 200 nens i nenes participants en les curses de promoció. La primera sortida que es va donar va ser la del recorregut llarg, un circuit de 24km que transcorria pels camins i corriols més bonics de la zona de la Fageda i Santa Pau, passant  pel cor de la Fageda d'en Jordà, Fontpobre, l'oratori de Sant Jordi, el nucli antic de Santa Pau i el Croscat. En aquesta espectacular cursa amb més de 1000 metres de desnivell positiu hi van participar els millors especialistes catalans, com serien en categoria masculina en Just Sociats, que va aturar el cronòmetre amb un espectacular temps de 1h 46min. I en categoria femenina, la Mònica Ardid que va finalitzar la prova amb un temps de 2h 7min. La cursa clàssica, de  13,5km, transcorria en gran part per l'interior de la Fageda, tot hi passar també pel Santa Margarida, i el Croscat. En aquesta prova també participaren els millors esportistes de la comarca, amb un Josep Maria Roura que encara no té rivals, que aturarà el cronòmetre amb un espectacular temps de 50min.
Pel que fa als membre de la secció, en Xevi Viñolas va fer una molt bona cursa, acabant en 16a posició de la llarga; en Galdric va quedar 45è en la curta; i en Ramon Pujol, nova incorporació de la secció, va quedar 57è. Jo, després de patir una bona estona pel fort ritme que es portava al capdavant de la cursa, vaig acabar-la en 6a posició.
Totes dues eren molt ràpides, ja que els desnivells no eren molt grans, això va fer que es portessin ritmes altíssims durant tota la prova.
El recorregut va estar a l'alçada de la situació; tot ell era preciós. Els camins eren envoltats de frondoses fagedes de color verd, i els camins eren molt corribles, en alguns trams dins la fageda, plens de pedretes, i en les zones properes als volcans, de greda.
La cursa de la Fageda és una gran festa de l'esport, on tothom pot venir a passar una molt bona estona amb tota la família. Així que des de la secció de curses de muntanya del CEO, animem a tothom a participar-hi, i a fer més gran aquesta festa. Tot hi que quan s'acosti la data no trigueu en apuntar-vos ja que les places volen.


Només un petit apunt de cara a l'organització de la prova. Tota la cursa va estar perfecte, l'únic petit problema que trobodestacable és el tema de l'aparcament. Ara que la cursa està creixent tant, no es pot pretendre que els més de 900 participants aparquin el cotxe a Ca la Guapa, ja només pel sol fet d'envair un barri i que tothom hagi de travessar una carretera. Crec que no ha de ser tant difícil trobar un lloc adient com un camp... Per la resta, la organització va estar un 10!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada