dimecres, 11 de setembre del 2013

Burriac Atac!

Hola amics,

Aquest passat dissabte es va celebrar al maresme, entre les poblacions de Vilassar de mar, Cabrils i Cabrera de Mar, la Burriac atac, una de les proves del circuit català de curses per muntanya. La peculiaritat d'aquesta prova és que és nocturna. A més de ser una cursa molt multitudinària.
La Burriac atac és una cursa molt exigent, sense grans desnivells aparents, però que al final dels seus 18 km de recorregut, anant fent puja baixes s'acumulen uns 1000 metres de desnivell positiu.
La cursa transcorre per la serralada litoral de la zona, pujant entre altres punts al pic de l'infern, el castell de Burriac, banyadores...
Jo no havia participat mai en una cursa nocturna, tot hi que sí que havia practicat bastant aquest últim més. Després de fer un breu briefing, els més de 700 participants de la prova, es van anar situant a la plaça de l'ajuntament, on es donava la sortida. Per sort, al haver entrat mig enxufat pel CTCMC, em van posar com a "èlit" i vaig entrar a la zona de sortida per la part de davant, poguent-me posar a la segona fila.
La cursa va reunir els principals especialistes del país, i des d'un bon principi, es va marcar un ritme altíssim. Per sort no em vaig deixar endur per l'eufòria, i vaig decidir començar a davant pro sense marcar jo el ritme, em vaig mantenir entre els 25 primers, tot hi que trobava una mica massa alt el ritme imposat pels participants que encapçalaven la cursa. Tot va anar sobre rodes, vaig anar incrementant el ritme a l'hora que anava fent quilometres, fins a coronar el Castell de Burriac en dotzena posició, allà em vaig trobar amb l'incondicional suport de la meva família. Amb les forçes recuperades, vaig continuar a un ritme frenètic, mantenint-me en un grup de dos corredors més. Per mala sort, les baixades no són lo meu, i les forces em van començar a minvar a 3 km de l'arribada, veient-me superat per un grup de corredors. Al final vaig finalitzar 19é general i primer júnior, amb un temps d'una hora i quaranta-set minuts.
He de dir, que és una de les curses que m'ha agradat més de totes la que he fet. Entre els corredors va haver-hi un molt bon "rollu" durant tota la prova, hi havia voluntaris a punta pala, a les zones habitades hi havia desenes de desenes d'animadors, molts de nens...
També de de felicitar a l'organització, ja que va ser excel·lent, tot hi haver-hi tanta gent, a més a més el recorregut era preciós i molt ben marcat.
La cursa val la pena per tot això i per la bellesa dels paisatges, quan s'arriba al castell, es veu tota la costa il·luminada per la llums del pobles, i també tot el Vallès.
Això sí, si us hi voleu apuntar feu-ho just quan s'obren les inscripcions, ja que sinó no hi han places.

La Burriac atac és una gran festa de la muntanya, així que no us ho penseu dues vegades i gaudiu de la prova nocturna amb més nomenada de Catalunya!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada