dimarts, 27 de desembre del 2011

DECEPCIÓ A LA CURSA DE NA ’ DALT (Sant Pere de Torelló)

El 26 de desembre es celebrà la “Cursa de Na’Dalt”, una cronoescalada de Sant Pere de Torelló al Santuari de Bellmunt. Els atletes de la Secció de Curses de Muntanya del CEO hi estàvem inscrits.
Tenint en compte els temes de responsabilitat en aquest tipus de cursa, a més de complimentar la inscripció per internet, contactàrem amb els organitzadors per telèfon per confirmar la possibilitat de participar tot i ser menors. La resposta va ser afirmativa; només havíem de presentar-nos a recollir els dorsals amb el nom i un permís patern.

El dia abans de l’esdeveniment esportiu, dia de Nadal, després d’un munt de kilòmetres per ser a casa i evitar un llarg desplaçament l’endemà al matí, quina és la nostra sorpresa quan trobem un missatge al contestador telefònic que ens comunica que no podem participar a la cursa perquè som menors: hi ha hagut un error, se’ns tornaran els diners i disculpes. Els corredors vam trucar al telèfon de contacte i ens varen explicar que la persona que ens havia dit que podíem córrer s’havia equivocat!
Ens sap molt greu que, pel fet de ser “petits”, tinguem força problemes per participar en algunes curses.
Difícilment es fomenta un esport si, des de ben menut, no hi pots participar.

1 comentari:

  1. Bon dia Galdric.

    Em dic Toni Font i sóc un dels responsables de l'organització de la Cursa de Na'Dalt (sóc el que vaig trucar i vaig parlar amb vosaltres). Veient l'escrit m'agradaria donar també el meu punt de vista i poder demanar disculpes publicament.

    Realment l'organització vàrem tenir un problema de comunicació entre nosaltres i la persona que en un primer moment us va atendre al telèfon i us va dir que podieu participar no estava al cas d'alguns aspectes (com aquest que us va afectar) i per falta d'entesa us va donar una informació erronea. Malgrat el reglament a la web deixava ben clar que la cursa no estava oberta a menors d'edat.

    Ens va saber molt de greu haver de trucar per dir que no podieu participar, i més, haver-ho de fer a última hora el dia abans (al inscriureu's veu deixar el fix al formulari i pel que ens veu dir, aquells dies hereu fora i no us vàrem poder comunicar res abans telefònicament, tot i que sí ho vam fer per email).

    Nosaltres estem totalment a favor de donar suport a les noves generacions. De fet des del Club Atlètic Torelló cada any s'organitza també un cros escolar pel març i els fills dels que som organitzadors participen en curses infantils. El tema està en que a nivell de responsabilitats civils, la cursa de Nadalt no estava preparada per a menors d'edat i no podiem exposar-nos a tenir problemes. Que no ha de passar res, ja ho sabem, però si arribés a passar cap de nosaltres estar disposat a jugar-se-la i, tampoc seria seriós per part d'una organització d'una cursa.

    Al mateix temps hi va haver altres menors interessats a participar i als quals se'ls va dir que no. Imagineu la cara que haguéssin posat aquests si us deixem participar. Ara se'ns veu enfadar dos però de l'altra manera se'ns haguessin enfadat 7 o 8.

    De cara a una nova edició, i donada la demanda de menors que volien córrer, estem valorant la possibilitat d'obrir la cursa no només a adults. Si l'any que ve voleu participar esperem que ho feu i que aquesta experiència no hagi emmascarat la percepció cap a la nostra cursa.

    Res més, una vegada més reiterar les nostres disculpes pel nostre error i demanar la vostra comprensió.

    I animar-vos a seguir amb aquest esport!!!!

    Toni Font i Martí
    Organitzador Cursa de Na'Dalt a Bellmunt.

    ResponElimina