dimarts, 18 de juny del 2013

X Cuita el Sol

Hola amics,

El passat dissabte dia 8 es va celebrar a Areu, una petita població de la vall Ferrera, la cursa vertical més prestigiosa, espectacular i preciosa de Catalunya. La Cuita és una cursa vertical d'uns 3km amb 1000 metres de desnivell positiu, aquestes condicions fan que sigui la més dura del circuit català. Per altre banda, en l'ediciò d'aquest any va haver-hi un contrast de condicions metereologiques. A la sortida, a tres quarts de 5 de la tarda del dissabte, l'ambient era fred, plovia, tot estava moll i ple de fang, i com ja se sap al pirineu, el temps canvia en un tres i no res. I als 5 minuts de cursa, va aparéixer el sol per darrere els núvols, la calor es va apoderar de tot, i el que semblava una carrera amb una bona temperatura, va acabar sent una cursa dura, calurosa però satisfactoria.
Allà em vaig trobar amb tots els meus companys avituals de les curses de muntanya. Actualment, en aquest esport que representa que és minoritari està començant a haver-hi un nivell excepcional. Cada dia hi ha més joves que el practiquen, i cada vegada surten més joves promeses. Per posar-ne un exemple, jo he corregut la cuita 4 anys ja. El primer va ser de tampteig, era la meva primera cursa de muntanya, però les tres últimes edicions he anat millorant el temps d'una manera progressiva, i no se si dir per sort o per mala sort, porto 3 anys quedant en sisena posició júnior. No se si dir per sort o per mala sort, ja que és una sort poder estar dins els 6 millors corredors júniors catalans, tenint en compte, que no hi ha cap altre lloc al món amb un nivell tant alt en les curses de muntanya, i per l'altre banda, és mala sort quedar sisé, tenint en compte, que a la cuita, els 5 primers classificats tenen premi. Però no em lamento per la sisena posició, ja que n'agafo la part positiva, crec que amb el nivell que hi ha a catalunya, puc estar molt content.
Durant tota la cursa es poden observar els preciosos paisatges de l'alt pirineu. Per mi és una de les curses on es poden observar les vistes més boniques de totes. És una cursa exigent, i que esta lluny de casa nostre, però no ho dubteu ni un segon, sí podeu anar-hi no un en esteu!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada