diumenge, 14 d’abril del 2013

Marxa dels Hostalets d'en Bas

Hola amics,


Avui mateix, ben d'hora al matí, exactament a dos quarts de 8, s'ha donat la sortida a la IX edició de la marxa popular d'Hostalets d'en Bas. Aquest any, malgrat la poca publicitat i la poca informació que donava la pàgina web, hi ha hagut un gran nombre de participants: uns 400 marxaires!! En Galdric i jo, com de costum, ens hem agafat la marxa com un entrenament, ja que amb un desnivell positiu d'uns 700m i 15km i mig, era perfecte. Des d'un principi, el recorregut ens ha ensenyat la verticalitat de les parets que delimiten la Vall d'en Bas. Hem anat pujant pel camí de la Portella fins arribar a la Tossa de Pujolriu, i més tard, fins a Puig Afra. Durant uns 5km, la marxa ha anat passant per tots els petits cims, deixant-nos gaudir d'un paisatge preciós, contemplant en un primer pla els camps d'un verd espectacular; en segon, el Puigsacalm; i en tercer i últim, el Pirineu nevat.


La pujada ha estat molt bonica, passant pel costat d'un rierol envoltat d'una vegetació molt frondosa i verda, que aportava molta frescor. La baixada no ha estat menys i, al principi, hi havia uns plans amb una falsa baixada amb alguns arbres pel mig que feien de molt bon córrer el tram, i aportaven un extra de dificultat al haver d'anar fent "slaloms" pels arbres. Ja al tram final, l'organització ens ha portat pel camí de la Torrentera i m'he pogut encantar mirant els preciosos gorgs i salts d'aigua. Això sí, aquest camí pot ser molt "macu", però és força tècnic; més d'una vegada m'he vist a baix, allà al riu entre quatre pedres molles. Per sort, no ha estat així i no he caigut cap vegada. Aquest tram de camí m'ha fet baixar força el ritme i he acabat completant el recorregut en 1h i 35 minuts. Per altra banda, en Galdric s'ha notat unes punxades al isqui-tibial i ha  fet un temps de 2h.

Ha estat una de les marxes populars més espectaculars i boniques que he fet mai. L'organització ha estat perfecte, i crec que els avituallaments estaven molt ben distribuïts. Per acabar, recomano a tothom, que s'animi i faci aquestes marxes, al ritme que vulgui, però que les faci. És una molt bona manera de conservar els camins ens bon estat, recuperar-ne de nous, i conèixer cada vegada més zones de la nostra preciosa comarca!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada