dimecres, 1 d’agost del 2012

III Vertical Cabanera

El passat 28 de juliol es va celebrar a Cabdella la tercera edició de la Vertical Cabanera, la tercera prova del campionat de Catalunya de curses verticals. La cursa, com ja és habitual en altres competicions tenia dos recorreguts, el curt per als júniors i el llarg per la resta de participants. Tant en Biel com en Galdric van participar en la categoria junior. La seva cursa tenia 2600 metres amb un desnivell de 750m. El recorregut comença a Cabdella i puja cap a la Cabana (fi recorregut júnior) que hi ha a mig camí del cim del Montsent del Pallars. L'arribada pels grans és al cim. El trajecte és molt dur ja que els primers 500m són plans i aixó fa que el desnivell s'agafi en tant sols 2km. És una de les curses del campionat que té les pujades més fortes. Mentre vas ascendint t'envolten els preciosos cims de la zona. Aixó si, quan es va en carrera no hi ha gaire temps per mirar, però la baixada (que no és competició) serveix per assaborir el paisatge amb tranquilitat.
La cursa en categoria júnior va ser tota una demostració de l'equip del CTCMC juntament amb el banyolí Oriol Cardona. Des del primer instant els 4 corredors del CTCMC on hi havia el nostre corredor Biel, juntament amb l'Oriol es van escapar. Ja al principi de la pujada havien agafat a la resta de participants un marge força gran però aquest es va fer molt més marcat a mesura que avançava la carrera. Al final aquests 5 corredors van arribar dins un marge de 3 minuts i mig, tancant amb 5à posició en Biel i el sisé corredor va arribar 5 minuts després que el 5è classificat. A partir de l'arribada del 6é van anar `passant per la lína de meta tots molt seguits i el nostre corredor, en Galdric, va finalitzar la cursa en 13à posició després de no haver trobat el ritme de la carrera i haver tingut problemes d'estomac.